Erica

Miljöpartiet

Ljungby

www.mp-ljungby.se

Erica Forsberg

Ersättare kommunfullmäktige

Miljöpartiet

Ljungby

Erica har miljön och djuren som sina hjärtefrågor.

 

På fjärde plats på Miljöpartiets lista till kommunfullmäktige står Erica Forsberg, en ung småbarnsmamma som har miljön och djuren som hjärtefrågor. Erica gick med i Miljöpartiet för cirka tio år sedan, under sitt första år på gymnasiet. Vad som lockade var just omsorgen om miljön och att djurrättsfrågor står högt på partiets agenda.

 

Jag tycker om att Miljöpartiet har ett så tydligt helhetsperspektiv, att solidariteten gäller alla, säger Erica och beskriver partiets grundläggande solidariteter gentemot såväl djur och natur som världens alla människor.

 

Som 20-åring flyttade Erica ifrån Ljungby för att plugga till agrotekniker, med siktet inställt på att bli djurskyddsinspektör. Det blev inte så. Erica fick barn, avbröt sina studier och flyttade tillbaka till Ljungby igen. Efter två års bortavaro kom hon tillbaka till Miljöpartiets lokalavdelning i Ljungby 2010, alldeles efter förra valet. Hon har haft uppdrag som ersättare i Barn- och utbildningsnämnden och som nämndeman i tingsrätten.

 

Den kommunpolitiskt viktigaste frågan för Erica är att miljötänkandet får genomslag även lokalt, även i det lilla. Tåg är ett exempel på en angelägen miljösatsning i Ljungby som Erica tycker är jätteviktig. Det är en tydlig skillnad mot andra partier att Miljöpartiet har med miljötänkandet redan från början när man startar upp nya grejer.

 

Erica studerar till socionom samtidigt som hon arbetar på socialtjänsten i Värnamo. Hon har ett år kvar på sin utbildning, och ser fram emot att få lite mer tid över när hon har avslutat sina studier. Erica har en ettårig fullblodshingst som för närvarande befinner sig på hingstbete i Båstad. Han kommer att komma hem lagom till att hon blir färdig med skolan. Ytterligare ett engagemang är Amnesty där Erica har jobbat mot dödsstraffet och kämpat för dömda fångars rättigheter. Det är alltså fullt upp för Erica som bor i en lägenhet i Ljungby tillsammans med sin kille och sin femåriga dotter. Men trots att det är svårt att få tiden att räcka till hoppas hon på att få åtminstone en ersättarplats i fullmäktige.

 

Det hade varit jättespännande att komma in, säger Erica.

 

Johanna Jormfeldt