Christer

Miljöpartiet

Ljungby

www.mp-ljungby.se

Christer Ivarsson

Ljungby

 

Politiska uppdrag

Ersättare kommunfullmäktige

 

Ersättare i kommunstyrelsen

 

Första namn på Miljöpartiet de grönas lista.

- han brinner för att hushålla med kommunens ekonomi

 

Som första namn på Miljöpartiet de grönas lista till kommunfullmäktigevalet i Ljungby står Christer Ivarsson. Det är andra gången han kandiderar i ett politiskt val, men partiarbetet känns varken ovant eller främmande. Han har har olika uppdrag i såväl kommunen som regionen. Han kandiderar både till kommunen och regionen.

Jag har jobbat med miljöfrågor (energi och avfall/återvinning) inom mitt jobb i drygt tjugo år.

Han är med i trädgårdsföreningen och han gillar danspass som Zumba och Sha Bang och har under många år tränat detta både på TC och TRÄNA. När han flyttade till Ljungby var det Friskis och Svettis som gällde eftersom han tränat med dem i Halmstad ända sedan starten. Christer har också varit fackligt förtroendevald under en period när han arbetade på Region Halland. I sena tonåren var han medlem i CUF (centerns ungdomsförbund).

På den tiden var det centern som var den gröna framtidskraften, men så är det inte alls idag. Nu är det miljöpartiet som är det naturliga valet för mig!

Det var i jobbet som informationschef på Halmstad Energi och Miljö som Christer alltmer började få upp ögonen för hur viktigt det är med energifrågor, avfallshantering och sådana saker. Miljön påverkas av vilka lösningar vi människor väljer och för Christer är det viktigt att politiken inriktas på hållbara energikällor, på återvinning och på smarta kommunikationer. Han har även deltagit i omfattande internationella energieffektiviseringsprogram.

Bredband är ett bra exempel på hur vi på ett effektivt sätt kan transportera information emellan oss utan att människor behöver flytta på sig, förklarar Christer.

Engagemanget för miljön var alltså en anledning till att ta steget in i politiken, men Christer tilltalas också mycket av den öppenhet som miljöpartiet står för. Det är okay att tycka annorlunda och man blir inte inrättad i ledet om man skulle ha en avvikande åsikt i någon fråga. Öppenheten finns också i politikens innehåll, menar Christer och framhåller miljöpartiets inställning i HBTQ-frågor och gentemot världens alla folk. Han brinner för jämställdhet mellan könen. I ett upplyst samhälle som vårt är det svårt att förstå varför det inte kan vara jämstält. När det gäller lokalpolitiken i Ljungby så är det att hushålla med vår kommunala ekonomi och jämställdhet som är absolut viktigaste frågorna för Christer. Dit hör till exempel kommunala avgifter för VA, fjärrvärme, bredband och elnät.

 

- Jag slipper gärna att se det planerade höghuset vid Tellushuset. Istället vill han se en framtidssatsning där spåbunden trafik till nationella järnvägsnätet vore toppen.

 

Fritiden ägnar han åt trädgården och politik. Han vill att akutsjukutsjukhuset i Ljungby utvecklas och att man återupprättar BB i Ljungby något som MP i Ljungby slagits för länge.

 

Ett av Christers riktigt stora intressen är IT och datorer. Faktum är att han byggde sin egen första dator när han var 16 år. Därmed är det ingen slump att det är Christer som ansvarar för MP-Ljungbys hemsida.

Christer bor tillsammans med sin fru i en villa i Ljungby. När Christer och Inger träffades för 25 år sedan stod valet mellan att slå sig ner i hans hemstad Halmstad eller hennes Ljungby. Det blev Ljungby, inte minst för att det är en lagom stor stad som är trygg för barn att växa upp i. De har två vuxna söner, och Christer menar att det har blivit mer tid till intressen och föreningsaktiviteter nu sedan barnen blivit stora. Vad kunde då vara lämpligare än att ta ett mandat till MP i Ljungby kommunfullmäktige i höstens val!

Johanna Jormfeldt