Christer Ivarsson

Christer Ivarsson

Ljungby


Politiska uppdrag

Förste ersättare  kommunfullmäktige


Ledamot i Ljungbybostäder
(till maj 2023)


Brinner för att hushålla med kommunens ekonomi


Han är inte rädd för att göra sin stämma hörd när något behöver sägas. Stort intresse för att engagera sig för samhället. Redan under gymnasietiden var han engagerad i Centerns ungdomsförbund i Halmstad, långt innen Miljöpartiet fanns.


Efter att under nästan femton år jobbat inom sjukvården i Halland har Han har jobbat med miljöfrågor inom sitt jobb både i Halmstad, nationellt och internationellt under mer än tjugo år. Engagemanget för miljön var en anledning till att ta steget in i politiken. Öppenhet mot  alla människor, jämställdhet mellan könen är oerhört viktiga frågor. I ett upplyst samhälle som vårt är det svårt att förstå varför det inte kan vara jämstält. Borde vara en själklarhet för alla människor.

 

Engagemanget för miljön var alltså en anledning till att ta steget in i politiken, men Christer tilltalas också mycket av den öppenhet som miljöpartiet står för, inte minst inom HBQ-frågor. Det är okay att tycka annorlunda och man blir inte inrättad i ledet om man skulle ha en avvikande åsikt i någon fråga. Miljöpartiets slogan "Vi är inte vänster och inte höger utan rakt fram" tilltalar honom.


När det gäller lokalpolitiken i Ljungby så är det att hushålla med vår kommunala ekonomi och jämställdhet som är absolut viktigaste frågorna för Christer. 


Fritiden ägnar han åt familjen, trädgården, Trädgårdsföreningen, kyrkan och politik. Han vill att akutsjukutsjukhuset i Ljungby utvecklas och att man återupprättar BB i Ljungby något som MP i Ljungby slagits för länge.


Ett av Christers riktigt stora intressen är föreningsliv, IT och datorer. Faktum är att han byggde sin egen första dator när han var 16 år. Engagerad i Amatöteater, Vision (SKTF) och Halmstads Johniorhandelskamaare mm.

 

Christer bor tillsammans med sin fru i en villa i Ljungby. När Christer och Inger träffades för drygt 30 år sedan stod valet mellan att slå sig ner i hans hemstad Halmstad eller hennes Ljungby. Det blev Ljungby, inte minst för att det är en lagom stor stad som är trygg för barn att växa upp i. De har två vuxna söner, och Christer menar att det har blivit mer tid till intressen och föreningsaktiviteter nu sedan barnen blivit stora.